Heeft u een Win CE navigatiesysteem met DAB optie. Deze wordt het altijd geleverd met een DAB antenne. Bij een Android systeem moet je de DAB module (cusbdab01) bij bestellen. Of u kunt een Internet DAB applicatie gebruiken. Dit werkt dan met een internetverbinding zonder een DAB antenne.

Plaats de antenne op de voorruit. Bij de antenne heb je ook een strip die je op de voorruit van de auto moet plakken. Let op, de strip moet contact maken met het metalen deel van de chasis en u moet een beetje verf wegschuren zodat de strip contact maakt met metaal. Als u dit niet doet, zal uw ontvangst slecht zijn.

Nadat u de antenne hebt gemonteerd, is het meestal noodzakelijk om een APP op het apparaat te installeren. Deze app heet "DAB-Z" en u kunt deze downloaden via de vooraf geïnstalleerde Playstore-app. Het is niet mogelijk om naar DAB-zenders te luisteren via de FM-radio-app, omdat DAB een eigen app heeft waarmee je naar DAB-zenders kunt zoeken.

Let op, als de ontvangst slecht is na het volgen van deze instructies, is het mogelijk dat DAB nog niet voldoende is gedekt in uw regio.