Gebruik deze handleiding als u een 2 DIN-radio bij ons hebt gekocht. Een 2 DIN-radio is universeel en wordt altijd geleverd met een ISO-kabel. Bij een universele 2 DIN-radio hebt u meestal een verloopstekker nodig. Deze adapter zorgt ervoor dat de stekker uit uw auto past in een ISO-stekker. Veel auto's hebben standaard ook een ISO-stekker, dus u hebt geen adapterkabel nodig. Volg de onderstaande stappen om een universele 2 DIN-radio te installeren.

Stap 1

Controleer eerst of de pasvorm past, soms heb je een kader nodig zodat er geen open plekken op de randen zijn. Het kan ook voorkomen dat u een montageframe nodig heeft, dit zorgt ervoor dat u de radio kunt vergrendelen en dat de radio niet los zit.

Stap 2

Controleer of uw auto een stuurbediening heeft, met een universele 2 DIN-radio kunt u een module aansluiten waarmee u de bediening op het stuurwiel kunt blijven gebruiken. Dit wordt nooit geleverd met een universele 2 DIN-radio omdat elk automodel een eigen module heeft. Stel dat u een Volkswagen Golf 6 heeft, dan moet u een module kopen die speciaal is gemaakt voor de Volkswagen Golf 6.

Stap 3

Oke we gaan ervan uit dat je alle benodigde accessoires hebt, nu kunnen we beginnen met het monteren van de radio. Merk op dat we soms ervaren dat klanten zonder technische kennis een radio inbouwen, dan gebeurt het vaak dat de functies niet goed werken. We raden u af om zelf een radio te installeren als u geen technische kennis hebt.

Stap 4

Als u een GPS-antenne bij de radio hebt, plaatst u deze net onder de achteruitkijkspiegel, de GPS-antenne werkt hier het beste. U kunt de kabels onder uw hemelbekleding verbergen. Je kunt de GPS-antenne ook in het Dashboard verbergen, maar dan moet je eerst experimenteren of de GPS-antenne wordt ontvangen.

Stap 5

Heb je een USB-kabel gekregen? We plaatsen dit meestal in het handschoenenvak. Gebruik een trekveer om de kabel eenvoudig in het handschoenenkastje te krijgen.

Stap 6

Als alles goed gaat, blijft alleen de ISO-stekker over, tenzij u extra modules hebt aangeschaft en vervolgens de handleiding van het product leest. De ISO-stekker heeft altijd een rode en een gele draad. De gele draad is voor het geheugen van de radio en deze draad moet altijd stroom krijgen. De rode draad is de ACC-draad, de radio schakelt in zodra de rode draad stroom krijgt. We krijgen soms klachten dat de radio het geheugen niet onthoudt of dat het opstarten lang duurt. Als dit het geval is, is de gele draad niet verbonden met constante stroom. Dus controleer dit goed, want dit zal u veel ellende en irritatie besparen.

Stap 7

Nadat u alles hebt verbonden, controleert u eerst of alles werkt voordat u de radio-installatie voltooit. Controleer of de radio met het contact inschakelt, of het FM-radiosignaal goed is en of u voldoende GPS-signaal hebt. Als alles werkt zoals het hoort, kun je op de radio klikken of vastschroeven.

Laatste stap

Als een functie niet goed werkt, blijf dan op zoek naar een oplossing op deze helpdeskpagina. Wij van Carpar monteren dagelijks autoradio's en andere accessoires. Wanneer we onszelf assembleren, zijn er nooit klachten omdat we genoeg kennis hebben om het samen te stellen. Daarom plaatsen we altijd tips en trucs op deze helpdesk-pagina, als je het goed leest, zal het zeker goed zijn.