Als u een radio hebt gekocht met een Win CE-besturingssysteem, ontvangt u een microSD-kaart met navigatiesoftware. Als u een radio hebt gekocht met Android of PlayOS, ontvangt u GEEN software, omdat u de software gratis via de radio kunt downloaden.

Hieronder leggen we uit hoe u de navigatie voor beide systemen laat werken.

Doe het volgende voor Win CE autoradio's:

Plaats de microSD-kaart in de kaart- of GPS-sleuf aan de voorkant van de radio. Ga naar instellingen en zoek naar "Navi Path" druk hierop en druk vervolgens op het .exe-bestand dat u op uw scherm ziet. De radio herkent nu de microSD-kaart en de navigatiesoftware is klaar voor gebruik.

Voor Android- en PlayOS-autoradio's doet u het volgende:

Zorg dat de radio een WIFI-verbinding heeft, u kunt zoeken naar een beschikbare internetverbinding via de WIFI-instelling van de radio. Meestal gebruiken we de hotspot-functie van onze telefoon, schakelen we uw hotspot of tethering in via uw telefoon en zoeken we via de WIFI-instellingen van de radio naar uw telefoon. Nadat u verbinding hebt gemaakt met de hotspot of tethering van uw telefoon, gaat u naar de "Playstore" via de radio en wordt u gevraagd om u aan te melden, kunt u inloggen met een Gmail-account of een nieuw account maken.

Nadat u bent ingelogd, zoekt u in de zoekbalk in Play Store naar: Offline-kaarten of HereWeGo. We hebben goede ervaringen met beide apps. Als u de apps hebt geïnstalleerd, hebt u de mogelijkheid om kaarten te downloaden via de app. Kies bijvoorbeeld Nederland. Nadat u de kaart hebt gedownload, kunt u zonder internet navigeren.